Lídra Chelsea Terryho čaká operácia kolena, proti Neapolu nenastúpi

21.02.2012 Celý región

Londýn 21. februára (TASR) - Kapitán anglického futbalového klubu Chelsea Londýn John Terry musí podstúpiť operáciu kolena a mimo hry bude pravdepodobne až dva mesiace. Informáciu priniesla agentúra AP, podľa ktorej ostrovný stopér nenastúpi ani v utorkovom stretnutí Ligy majstrov proti SSC Neapolu.

Terry sa neobjavil na trávniku už viac ako tri týždne a lekári Chelsea sa v utorok rozhodli, že chirurgický zákrok v pravom kolene bude nevyhnutný. Obranca v pondelok ešte trénoval v Taliansku pred duelom LM proti Neapolu, ale ráno už cítil bolesti. Vážnejšie zranenie Terryho je nepríjemnou správou pre Chelsea, ktorá nevyhrala zápas už od 28. januára a v tabuľke Premier League klesla na piate miesto. Stopér londýnskeho klubu tak bude chýbať aj dočasnému reprezentačnému kormidelníkovi Stuartovi Pearceovi v prípravnom zápase s Holandskom.

Tridsaťjedenročný Terry nedávno prišiel o reprezentačnú pásku pre rasistickú kauzu s obrancom Queens Parku Rangers Anton Ferdinand. Anglická asociácia mu však zobrala štatút kapitána bez konzultácie s talianskym koučom Fabiom Capellom, ktorý vzápätí nečakane rezignoval na funkciu trénera Albiónu.

Informovala agentúra AP.
 

Vyberte región